SikkerhetFakta

Historie og templer

Khmer på reisen

Kart over Kambodsja

Sikkerhet

Visum

Når bør man dra?

Sikkerheten i Kambodsja blir ikke regnet som noe stort problem lenger. På grunn av Kambodsjas tragiske historie, et mangfold av utdaterte bøker og reiseguider - noen ganger faktisk rett og slett helt misvisende (!!!) - og et noe frynsete rykte, får vi ofte spørsmål om det er trygt å reise til Kambodsja.

Røde Khmer er borte og miner har blitt ryddet rundt Siem Reap og Angkor templene, såvel som Phnom Penh, Sihanoukville og andre steder hvor turister vanligvis ferdes. Den politiske situasjonen har blitt stadig mer stabil etter valgene i 1998. Sammenlignet med andre større turistdestinasjoner er Kambodsja et relativt trygt reisemål. Siem Reap og Angkor er sannsynligvis tryggere en de fleste andre større reisemål rundt i verden.

Allikevel, dersom du bestemmer deg for å reise 'off the beaten track' til mer avsidesliggende områder i Kambodsja og mindre besøkte tempelruiner må du ta noen ekstra forhåndsregler. Hold deg kun til veier og stier du kan se er i daglig  bruk, søk råd og gå med en guide. Dersom du er i tvil, spør oss om råd!!!

Trafikkulykker er ikke et uvanlig fenomen i den noe kaotiske trafikken i Kambodia, spesielt i Phnom Penh. Taxi er den tryggeste måten å komme seg rundt på. For de av dere som velger å leie egne motorsykler og kjøre selv, vær oppmerksom på trafikken og vær forsiktig!

Voldelige kriminelle aktiviteter rettet mot turister utenfor hovedstaden Phnom Penh, er veldig sjeldent. Væpnede ran har imidlertid forekommet i Phnom Penh. Den beste måten å unngå det på er å ta taxi når du ferdes etter mørkets frembrudd. Dersom, mot formodning, du skulle havne opp i en slik situasjon - ikke gjør motstand. Jeg gjentar, ikke gjør motstand. Ikke gjør motstand, gi fra deg verdisakene og ranerne vil sannsynligvis forlate deg like raskt som de kom.

Etter å ha sagt dette, majoriteten av besøkende til Kambodsja vil aldri støte på noen alvorlige problemer. Som i ethvert annet land vil ulykker intreffe, men det er ingen grunn til å bekymre seg unødvendig. Ikke gjør noe i Kambodsja som du ikke ville gjort i ditt eget hjemland og, som alltid, bruk sunn fornuft!!!

CDC gir utfyllende svar på helserelaterte spørsmål:

For de seneste sikkerhetsoppdateringene sjekk også det Britiske Foreign & Commonwealth Country Advice:

 

 

 

Do not do in Cambodia, what you would not do in your home country, and, as always, use your common sense!!!

Earthwalkers Cambodia · Sala Kanseng Village · Sangkat No. 2 · Siem Reap · Kingdom of Cambodia · +855 (0)12 967 901