Bitcoin handel

Bitcoin børser

Bitcoin børser

Det siste alternativet for kjøp av Bitcoin er børser. Børsene fungerer på samme måte som vanlige børser hvor du legger inn en orde med en ønsket pris, så er det noen som selger til deg. Børser har så mange selgere og kjøpere at det ikke er så lett å få en billigere pris hos en selger sammenlignet med en annen selger. Dette er en av fortrinnene med børser er at forskjellene i pris mellom selgere jevner seg ut slik at man ikke får en fordel av selgeres uvisshet om prisene de alle ønsker for sine Bitcoin.

Det finnes ganske mange forskjellige Bitcoin børser. Det er viktig at du velger en børs som har tillit. De største børsene er de viktigste børsene. Store børser har tillit, som gjør at kjøp av bitcoin på disse børsene er tryggere. De store børsene er også utsatt for mer oppmerksomhet fra andre, som hackere. Den har også en side i Norge som gjør at du kan lett betale i norsk valuta. Det gjør det mye enklere å gjøre transaksjoner.

Problemer med tredjeparter

Det har vært mange eksempler på markedsmanipulering de siste årene. Bankene ønsker å tjene mer penger og holder renter gunstig høye, avtaler seg i mellom om hvordan priser og annet skal være. På denne måten sitter vi vanlig folk igjen med svarte Per. Vi må betale det ekstra for at noen få med allerede mye penger skal få mer. Det har vært flere saker i media de siste årene hvor banker har måtte betale store summer i bot til myndigheter for å manipulere markedene på en slik måte at de har tjent mye penger.

Et annet problem med tredjeparter er at de kan bli så store at de tar risiko som de ikke burde ta. Vi ser igjen og igjen at banker tar mer og mer risiko for å tjene mer penger. Under finanskrisen gikk store bankkjemper over ende fordi de hadde satset altfor mye penger på gjeld. Problemet med konkurs i bankverdenen er at det går ut over altfor mange mennesker som ikke har investert en krone i disse bankene. Vanlig folk har sparepenger og pensjoner stående i disse bankene. Når bankene da går konkurs så mister vanlige folk sparepengene sine. Dette skjer over natten og det er kun fordi sjefene i disse bankene ikke har hatt noe problem med å spille russisk rullet med andres sparepenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *